AMA.I.

AMA.I. – De invloed van ChatGPT&co op ons onderwijs

Sinds november 2022 is een nieuwe digitale revolutie aan de gang: ChatGPT als artificiële intelligentie vindt zijn weg naar het onderwijs. Kunnen we dit tegengaan? En moet dat wel?

In deze sessie dompelen we je onder in de wereld van artificiële intelligentie. ‘AI, AI, AI’ of eerder ‘amAI’? Voor wie deze termen nog volledig nieuw zijn, kaderen we hoe deze slimme digitalisering reeds vandaag al in onze dagelijkse levens vervat zit. Nadien gaan we samen met de ChatGPT aan de slag: via enkele concrete voorbeelden ontdek je waar deze tool toe in staat is – voor leerlingen én voor onderwijsteams. Je ontdekt tips en mogelijkheden om ChatGPT kwaliteitsvol in te zetten voor jouw lessen. Maar we duiken ook dieper: wat zijn de nuances en de gevaren waar we rekening mee dienen te houden? En is er ook een dark side?

Naargelang de groepssamenstelling van de deelnemers, worden ook andere AI-tools toegelicht die interessant kunnen zijn in hun specifieke klas-/ of onderwijscontext. Breng gerust een eigen laptop of Chromebook (geen tablet) mee, dan kunnen we samen aan de slag! Heb je geen eigen toestel dan kan je een laptop van Utopia in bruikleen nemen.

foto © Schoolmakers

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheek, Utopia 1, 9300 Aalst

Wanneer?

dinsdag 30 januari 2023, om 19.30 uur

Duur?

120 minuten

Prijs?

gratis

Doelgroep
  • voor leerkrachten