For Rosa – Nic Balthazar, Felix Maesschalck, Benjamin Van Bunderen Robberechts

For Rosa is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Benjamin en Rosa. Rosa was de jonge klimaatactiviste die bij de overstromingen van 2021 verdronk in de Ourthe en niet kon gered worden, ook niet door Benjamin Van Bunderen Robberechts, de 14-jarige jongeman die Rosa net het leren kennen en haar achterna sprong.

Op dat moment kon hij haar niet redden. Na haar tragische dood werd het zijn levensmissie om van de wereld te proberen redden wat er nog te redden valt, net zoals Rosa dat wou doen…

Benjamin slaagde er al in om 15 juli te laten uitroepen tot Europese dag voor de herdenking van klimaatslachtoffers. En zijn strijd voor #climatejusticeforROSA is nog lang niet ten einde.

For Rosa is een pakkende theatermonoloog, gebracht door de briljante jonge acteur Felix Maesschalck. Een meeslepend verhaal met veel video en muziek over vriendschap, ontluikende liefde en een tragedie die een jonge man aanzette tot de strijd van/voor zijn leven.

Een solo met evenveel humor als heartbreak, evenveel liefde als boosheid, evenveel tedere speelsheid als diepe relevantie. Een verhaal over en voor de toekomst.

(c) Benjamin Van Bunderen Robberechts

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51

Wanneer?

dinsdag 18 februari om 10 en 13.45 uur

Duur?

nog niet gekend

Prijs?

7 EUR per leerling

Doelgroep
  • 4de middelbaar
  • 5de middelbaar
  • 6de middelbaar