Gambling Game – SKaGeN

Om uit de harde realiteit te ontsnappen, verliest de 16-jarige Sajid zich in een virtuele game waarin hij de Europese buitengrenzen test. Hij put uit zijn ervaring als jongere op de vlucht om grenspatrouilles, raids en obstakels te ontwijken en om voldoende credits te behouden om te overleven.
Tegelijkertijd wordt de kersverse directeur van Frontex, het Europees grens- en kustwachtagentschap, op het matje geroepen door de subcommissie mensenrechten in het Europees Parlement. Wat volgt is een confrontatie tussen een jongere die zich gamend een weg naar de buitengrens heeft gebaand en het bastion Frontex.

Gambling game is een contrastrijke voorstelling: tussen documentaire en fictie, tussen live en digitaal, tussen Sajid en Frontex, tussen de Europese ambtenaren, grensbewakers en inwoners die, of ze het nu willen of niet, een positie innemen in dit verhaal.

‘Het is een doorwrochte, documentaire voorstelling over het meedogenloze spelletje dat grensagentschap Frontex met mensenlevens speelt.’ (Floris Baeke, De Standaard, 26/3/2024)

(C) Wendy Marijnissen

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51

Wanneer?

dinsdag 5 november om 10 en 13.45 uur

Duur?

75 minuten

Prijs?

7 EUR per leerling

Doelgroep
  • 5de middelbaar
  • 6de middelbaar