Grenzeloze dagen – Ligo Zuid-Oost-Vlaanderen / HETGEVOLG

Kijk eens rond op straat. Babbel met de mensen. Iedereen heeft een verhaal. Ook de anderstalige nieuwkomers, de minderjarige vluchtelingen, de jongeren uit reïntegratietrajecten, de mensen met een beperking… Het zijn mensen bij wie de eigenwaarde is weggemoffeld, ingekapseld en gecompenseerd door stuurse blikken, oorverdovend zwijgen of net luid roepen.

Grenzeloze dagen is het resultaat van een samenwerking tussen De Werf, Ligo Zuid-Oost-Vlaanderen en Stefan Perceval van HETGEVOLG. Gedurende zes maanden maakten de anderstalige en Nederlandstalige cursisten samen theater. Ze gingen aan de slag met elkaars verhalen, dromen en emoties. Hun talent en zelfvertrouwen groeide. Het resultaat op het podium is herkenbaar voor iedereen, wat je leeftijd, cultuur of achtergrond ook mag zijn.

Maatschappelijke evoluties vertalen naar een artistiek hoogwaardig project: daar zetten cultuurcentrum De Werf en theater HETGEVOLG met ‘Grenzeloze dagen’ op in. Samen met Ligo Zuid-Oost-Vlaanderen ( het vroegere Centrum voor Basiseducatie, Leerpunt) geloven we dat verhalen een platform bieden waar de gezamenlijke verbeelding ervoor zorgt dat sociale, culturele of andere barrières wegvallen. Daardoor verandert niet alleen de artistieke expressie, maar ook de inhoud ervan voortdurend en kan er een boeiende dialoog ontstaan tussen kunst en maatschappij. De Werf beschouwt het als zijn plicht om deze maatschappelijke rol op te nemen. Zo bouwen we een huis. Een open huis met een deur die open staat.

(c) Marit Stocker

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51

Wanneer?

donderdag 3 april om 13.45 uur

Duur?

nog niet gekend

Prijs?

5 EUR per leerling

Doelgroep
  • 5de middelbaar
  • 6de middelbaar