LEGO® Education – LearnToLearn

Utopia ondersteunt scholen graag bij het stimuleren van de taalontwikkeling en geletterdheid bij hun leerlingen.  Specifiek voor leerlingen van het 1e leerjaar doen we dit met een leerlijn van LEGO® Education: LearnToLearn.  

Een verhaal vol letters en klanken inspireert leerlingen om zelf aan de slag te gaan met een set LEGO® bouwstenen om een letter of klank na te bouwen. Door het experimenteren met concrete bouwmaterialen en het aanspreken van verschillende leerstijlen (visueel, auditief en tactiel) verhogen we de betrokkenheid en het leerproces omtrent geletterdheid. LearnToLearn wakkert de creativiteit en het vermogen tot kritisch -en probleemoplossend denken aan. Jouw leerlingen staan enkele uitdagingen met een wetenschappelijke insteek te wachten zoals een stabiele brug en/of een zo hoog mogelijke toren bouwen. Op het einde van de activiteit worden de opruimvaardigheden van de leerlingen getest door Mr Learnie na te bouwen via een stappenplan.  

Tip! Lukte het je niet om jouw klas in te schrijven voor deze workshop in Utopia? Dit schooljaar kan je het LEGO® pakket ook uitlenen voor een prikje. Je krijgt het pakket samen met instructies en stappenplannen voor de leerlingen in bruikleen. Het pakket vraag je aan per e-mail: info@utopia-aalst.be. De uitleentermijn is 10 dagen, de prijs bedraagt 15 EUR. 

Foto © Gert Swillens 

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheekUtopia 1

Wanneer?

concrete data vind je terug op het inschrijvingsformulier van Utopia

Duur?

75 minuten

Prijs?

2 EUR per leerling

Doelgroep
  • 1ste leerjaar