foto (c) archief Beumer en Drost

Middelkerke, Oklahoma – Toneelschap Beumer & Drost

‘Middelkerke, Oklahoma’ is het bijna-waargebeurde verhaal van Boet Butterboer. Aan de hand van door hemzelf gemonteerde beelden vertelt deze filmverzamelaar over zijn geschiedenis. Boet, wiens ouders uit het Vlaamse Middelkerke kwamen, werd zelf in het door één van zijn voorouders gestichte Amerikáánse Middelkerke geboren.

Als er aan het leven van de vader van Boet een tragisch einde komt door een omgevallen boom, vertrekt zijn moeder met Boet en zijn tweelingbroer Oak vanuit Amerika per schip naar haar Vlaamse geboorteplaats Middelkerke. Na een scheepsramp voltrekt zich een groot wonder…

Het filmische plak- en knipwerk van Boet Butterboer leidt tot een spannend, humoristisch en aandoenlijk verhaal. De levendige vertelling, waar wensdroom en realiteit door elkaar lopen, mondt uit in een onverwachte climax als de filmpersonages uit het doek het toneel opstappen.

Als toeschouwer word je ondergedompeld in fantastische gebeurtenissen en meegezogen in Boets ongelooflijke levensverhaal. Van visserij tot goudkoorts. Van scheepjes in flessen tot cowboys te paard. Filmtheater van de allerbovenste plank!

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51

Wanneer?

dinsdag 14 maart om 10 en 13.45 uur

Duur?

50 minuten + 10 minuten nagesprek

Prijs?

6 EUR per leerling

Doelgroep
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar