simple machines

Simple Machines // Ugo Dehaes

Alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk maken omdat economische principes ons ertoe aanzetten. Ugo Dehaes testte het uit, ontsloeg zijn dansers en onderzocht hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. De robots worden geboren uit
gekke cocons en kruipen over de tafel als vreemde rupsen. Sommige krijgen haar, andere trippelen rond als kleine hondjes. Door middel van artificiële intelligentie laat Ugo ze zelf een voorstelling bedenken en dansen. Zo valt ook zijn job als choreograaf weg.

‘Simple Machines’ is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Schuif aan rond de tafel en ontdek hoe Ugo zijn robots kweekt in zijn kelder, grootbrengt en tot dansers opleidt. Welkom in de toekomst. Na de voorstelling mogen de leerlingen de robots nieuwe bewegingen aanleren in de installatie ‘Arena’, het eerste deel van de Forced Laborcyclus, dat meereist als decor van ‘Simple Machines’.

‘In Simple Machines toont Ugo Dehaes in feite de ontwikkeling van de technologie en de dimensies die deze kan aannemen. Wat hij indirect met zijn parodie laat zien – al dan niet opzettelijk – zijn de gevaren die deze ontwikkeling met zich meebrengt: we reageren op gevoelens die er eigenlijk helemaal niet zijn, en bouwen relaties op met objecten die levenloos zijn.’ (Raphaela Portmann, Basler Zeitung)

foto © Arne Lievens

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst

Wanneer?

maandag 26 en dinsdag 27 februari 2024, telkens om 10 en 13.45 uur

Duur?

60 minuten

Prijs?

6 EUR per leerling, gratis voor leerkrachten

Doelgroep
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar