The Memeing of Life // Dinsdag.org

Mochten ze nu leven, dan zou Marcel Duchamp zich waarschijnlijk bezighouden met memes maken, zou Hugo Ball een YouTube-kanaal hebben en Paul van Ostaijen shit posten op Twitter.

Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdient, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien. Wat is PC (political correctness)? Wat kan er en wat kan er niet? Hoe is een onnozele kikker de mascotte van extreemrechts kunnen worden? En hoe kan het dat generatie Z op donderdag voor het
klimaat gaat betogen en op vrijdag (politiek incorrecte) cringy memes deelt?

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom duiken in the rabbit hole van het internet om zo the memeing of life te vinden, te bevragen, door elkaar te halen, om te draaien, weer in elkaar te steken om dan opnieuw af te breken. Waanzin bestrijden met waanzin. Is er echt kunst te vinden op de bodem van het net of is het enkel trash?

‘The Memeing of Life’ is een swipe-cabaret waarin verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen.

Bas en Jeff of Jeff en Bas spelen alles na wat ze tegenkomen, ‘memen’ alles wat ze zien en verliezen zichzelf in het web. Via schattige kittens over goedkope TikTok-challenges tot de bijtende ironie op 9GAG, gaan ze op zoek naar de schoonheid en de troost van dit digitale tijdperk.

Dinsdag.org is een jong theatercollectief dat professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie ambieert. Het staat in voor de bevordering van zinnige onzin in de samenleving, theatraal onderzoek naar de staat van de digital times en het voorzien van andere referenties voor de huidige theatercanon.

foto © Johan Pijpops

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst

Wanneer?

maandag 8 januari 2024, om 13.45 uur en dinsdag 9 januari 2024, om 10 en 13.45 uur

Duur?

60 minuten

Prijs?

7 EUR per leerling, gratis voor leerkrachten

Doelgroep
  • 3de middelbaar
  • 4de middelbaar
  • 5de middelbaar
  • 6de middelbaar