Integreer je als leerkracht wel eens een krantenartikel of een artikel uit een (anderstalig) tijdschrift als ondersteunend lesmateriaal in je lessen? Wil je je leerlingen de kans bieden te ontsnappen aan hun filterbubbel op sociale media? Zoek je ondersteunende bronnen om hen kritisch te leren omgaan met de actualiteit?  

Goed nieuws! Utopia deelt kosteloos haar abonnement op het digitale krantenarchief Gopress. Leerkrachten en leerlingen zijn slechts met 1 knop – via het eigen online leerplatform op school – verwijderd van toegang tot de volledige databank.  

Gopress is een online databank waarin een selectie interessante digitale kranten en magazines worden aangeboden. Dit digitale krantenarchief bestaat uit ‘Gopress archief’ en `Gopress kiosk’. In Gopress archief kan je verschillende kranten en tijdschriften raadplegen. Het bevat alle artikels met twee dagen vertraging. In Gopress kiosk lees je de dag- en weekbladen van de laatste 7 publicatiedagen.  

Een groot voordeel van Gopress is dat je (een deel van) een artikel, afbeelding of infographic kan downloaden/afprinten en mits correcte bronvermelding meteen kan verwerken in je lessen.  

Wat zijn de stappen?  

• Jouw school beschikt over vaste IP-nummers voor toegang tot internet in de lokalen  

• De school dient een overeenkomst in bij Cultuurconnect  

Binnen vijf werkdagen na het versturen van het document ‘overeenkomst’ krijg je als school toegang tot het archief!  

Op de website van Cultuurconnect lees je het overzicht van beschikbare kranten en tijdschriften.  

Hulp nodig bij de aanvraag? Contacteer info@utopia-aalst.be   

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheek, Utopia 1

Wanneer?

nvt

Duur?

nvt

Prijs?

gratis

Doelgroep
  • voor leerkrachten