kranten in de klas

Organiseer jij wel eens met je klas een actualiteitsronde waarbij leerlingen zelf op zoek moeten gaan naar binnen- of buitenlands nieuws? Integreer je als leerkracht al eens een krantenartikel als ondersteunend lesmateriaal in je lessen? Goed nieuws! Utopia deelt kosteloos haar abonnement op het digitale krantenarchief. Leerkrachten en leerlingen zijn slechts met 1 knop, via het eigen online leerplatform op school, verwijderd van toegang tot de volledige databank.

De Krantenkiosk is een online databank waarin een selectie interessante digitale kranten en magazines worden aangeboden en bestaat uit Krantenarchief en Krantenkiosk. In Krantenarchief kan je verschillende kranten en tijdschriften raadplegen. Het bevat alle artikels met twee dagen vertraging. In Krantenkiosk lees je de dag- en weekbladen van de laatste 7 publicatiedagen.

Een groot voordeel van Krantenkiosk is dat je (een deel van) een artikel, afbeelding of infographic kan downloaden/afprinten en mits correcte bronvermelding meteen kan verwerken in je lessen.

Wat zijn de stappen?
• Jouw school beschikt over vaste IP-nummers voor toegang tot internet in de lokalen.
• De school dient een overeenkomst in bij Cultuurconnect.
• Binnen vijf werkdagen na het versturen krijg je als school toegang tot Krantenkiosk! Op de bibliotheekwebsite lees je de details en het overzicht van beschikbare kranten en tijdschriften.

Hulp nodig bij de aanvraag? Contacteer info@utopia-aalst.be.

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheek, Utopia 1, 9300 Aalst

Wanneer?

nvt

Duur?

nvt

Prijs?

gratis

Doelgroep
  • voor leerkrachten