Spotvogel Rik leidt je aan de hand van vragen, rebussen en doe-opdrachten op een ontdekkingstocht dwars door Aalst. De ideale tocht voor wie Aalst op eigen houtje wil ontdekken met kinderen. Je kan kiezen uit drie verschillende brochures:

1. Van hier naar daar met priester Daens – Rik neemt je mee langs de lievelingsplekken van Daens in de stad.

2. Een boontje voor Aalst – In deze brochure toont Rik je zijn favoriete monumenten, werpt hij een blik op de mooie standbeelden van historische figuren en vliegt hij met jou naar het stadspark. Kortom, onze spotvogel Rik heeft een boontje voor Aalst zoals voor zijn goede vriend Louis Paul Boon. Deze schreef over elk van deze plekjes in zijn boeken.

3. Over creatievelingen en carnavalisten – De inwoners van Aalst zijn al even kleurrijk als spotvogel Rik zelf. Bovendien zijn ze creatief: Ze bedenken elk jaar weer de mooiste kostuums en praalwagens voor Carnaval. Aalstenaars zijn ook echte vakmannen, die graag met ingewikkelde nieuwe technologieën aan de slag gaan. We ontmoeten op onze route ook Dirk Martens (eerste drukker der Nederlanden )en Valerius De Saedeleer (landschapsschilder) en leren alles over deze 2 bijzondere Aalsterse vakmannen.

foto © Gert Swillens

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

infokantoor Visit Aalst, Hopmarkt 51, 9300 Aalst

Wanneer?

gedurende het schooljaar, elke weekdag van 9 tot 17 uur

Duur?

90 minuten

Prijs?

3 EUR per brochure (per brochure kunnen twee tot drie leerlingen deelnemen)

Doelgroep
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar