Klasontleningen in de bib  

Met de klas op uitstap naar de bib is altijd een hele belevenis. Iedereen vindt zijn gading in onze collectie die afgestemd is op elke leeftijd. Kleuters snuisteren in de bakken met kleuterboeken waarvan de thema’s al dan niet aansluiten bij de klasthema’s. Ze laten hun vingertjes glijden over voelboeken, speuren in de zoekboeken, vinden plezier in telboekjes en laten hun fantasie prikkelen door prentenboeken. Beginnende lezers uit het lager onderwijs kunnen terecht in onze afdeling met AVI-leesboekjes. Ze kiezen boekjes op maat die passen bij hun leesniveau. Van saaie verhaaltjes met focus op het technisch aspect is al lang geen sprake meer!

In ons ruime assortiment komen diverse thema’s aan bod die kinderen aanspreken. Boekjes sluiten aan bij hun leefwereld waardoor het leesplezier bij onze jonge lezertjes zeker wordt gestimuleerd. Meer getrainde lezers stappen al eens af van het AVI leesniveau. Zij kunnen kiezen uit verhalende boeken, informatieve boeken of de vele stripverhalen in onze collectie. 

TIP! Plan je een klasbezoek aan Utopia of één van de filialen en wil je graag boeken uitlenen? Alle informatie over hoe dat in zijn werk gaat, vind je op utopia.aalst.be/scholen 

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheek, Utopia 1, Filialen Terlinden, Erembodegem, Herdersem, Nieuwerkerken

Wanneer?

van 5 september tot 30 juni 

Duur?

30 minuten, reserveer je tijdsblok

Prijs?

gratis

Doelgroep
  • 1ste leerjaar
  • 2de leerjaar
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar
  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar