Taalpunt

De schoolpopulatie wordt steeds diverser. Heel wat kleuters, leerlingen en studenten spreken thuis geen Nederlands. Zij komen voor het eerst in contact met Nederlands in de kinderopvang of op school. Bij sommige leerlingen verloopt de tweede taalontwikkeling vlotjes, andere leerlingen hebben baat bij extra taalstimulering. Anderstalige kinderen, jongeren en hun ouders, kunnen in het Taalpunt terecht voor materialen waarmee ze Nederlands kunnen leren.

In Taalpunt Nederlands vind je alle materialen die kunnen ingezet worden om de taalontwikkeling van anderstalige kinderen en volwassenen te ondersteunen. Je vindt er onder meer taalspelletjes, werkboeken, meertalige en multiculturele prentenboeken. Daarnaast kan je er ook terecht voor informatieve werken rond meertaligheid en NT2.

Als leerkracht kan je leerlingen en hun ouders sensibiliseren en hen de weg wijzen naar Utopia en deze afdeling. Aan leerkrachten verstrekt Utopia gratis educatieve materialen en pakketten. Ze worden aangeboden ter ondersteuning van anderstalige kinderen in de klas. Ook leerkrachten taal en docenten NT2 die studenten bijstaan in hun leerproces kunnen er ook terecht voor materiaal.

Weet je niet goed welke materialen je waarvoor kan inzetten? Heb je nood aan een rondleiding of extra uitleg? De stad heeft haar eigen taalcoach voor extra tips, een woordje uitleg of anderehulp. De taalcoach is bereikbaar via taalcoach@aalst.be of 053 77 93 00.

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

Utopia bibliotheek, Utopia 1, 9300 Aalst

Wanneer?

nvt

Duur?

nvt

Prijs?

gratis

Doelgroep
  • voor leerkrachten