13 juni 2021
Avondvoorstellingen ‘in het echt’
Met de school overdag naar theater gaan is leuk, maar niets gaat boven het echte werk. Behalve voor het schoolaanbod nodigt De Werf jongeren dan ook graag uit op haar avondvoorstellingen. ’s Avonds gaan we immers nog een stapje verder dan overdag. De voorstellingen zijn gedurfder, het denkwerk verregaander en de humor spitser. 16-jarigen (en dat is een richtlijn, geen vaste regel) kunnen probleemloos aansluiten en proeven van het ‘volwassen’ theater. Onze dans- en theatervoorstellingen hebben vaak een inleiding; een goede voorbereiding op de voorstelling.
Interesse? Surf naar www.ccdewerf.be en maak je keuze.
We tippen alvast voor elke maand een bijzondere productie.
Woensdag 28 september, Pascale Platel en Ben Segers – Kom ne keer binnen (theater)
Het is 18 uur. Een man komt thuis. Zijn vrouw zit in de zetel en volgt zijn binnenkomen. De passage herhaalt zich, wel twintig keer. Zijn manier van binnenkomen, gecombineerd met de vrouw haar reactie, laten zien hoe de relatie verandert: van verliefd naar passioneel, naar vertrouwd, naar geïrriteerd, naar jaloers, naar verwijtend, naar zwijgend, naar troostend en nog veel meer. Met muziek en dans à volonté en Pascale als ervaringsdeskundige.
Zaterdag 15 oktober, De Nwe Tijd – De zaak Shell (theater)
Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit bezochten aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, lazen speeches en interviews van Shell, ploegden akkoorden en beleidsnota’s van overheden door en noteerden stelselmatig opmerkingen over de klimaatcrisis. Voor elke stem schreven zij een pleidooi. In ‘De zaak Shell’ worden al die stemmen samengebracht, ontdek je hoe iedereen in het debat zijn verantwoordelijkheid doorschuift naar een andere partij en welke beelden, argumenten en retoriek ervoor zorgen dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem.
Vrijdag 18 november, Luc Perceval / Ntgent – Yellow The Sorrows of Belgium II: Rex (theater)
1933-1936. Een jonge generatie droomt van een nieuwe wereldorde. Velen sluiten zich aan bij de nazi-ideologie en trekken zelfs naar het Oostfront. Zijn ze misleid? Of waren ze werkelijk zo naïef? Luk Perceval, huisregisseur bij NTGent, zoomt in zijn trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ in op drie donkere passages uit het Belgische verleden. In deel twee, ‘Yellow’, kijkt hij terug op de Vlaamse collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Donderdag 22 en vrijdag 23 december, Kamal Kharmach – Mag ik even? 2022 (comedy)
2022 is tot nu toe al een bewogen jaar geweest. Een invasie van Nederlanders in Antwerpen, stijgende energieprijzen en storm Eunice. Benieuwd naar wat Kamal in petto heeft met zijn komische kijk op taferelen als een gehackte Jan Jambon, verwarrende coronamaatregelen en… ? Een conference vol rake opmerkingen en relevante grappen over het jaar 2022!
Vrijdag 20 januari, Louis Janssens – Serenade (theater)
‘Serenade’ is een eclectische partituur, een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis Janssens ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat een groet aan de ander. Vanuit de gedachte dat we bestaan bij gratie van de ander wil ‘Serenade’ een uitnodiging zijn om te kijken, te bevragen en nieuwsgierig te zijn naar dat wat prikkelt en inspireert.
Vrijdag 24 februari, Compania De Circo “Eia” – NUYE (circus)
Eindelijk opnieuw kunnen aanraken, omhelzen, knuffelen en toch overvallen worden door het gevoel dat er iets ontbreekt om ons compleet te voelen: de verbinding met de ander. Met spannende partneracrobatiek gaan drie acrobatenduo’s op zoek naar warme verbondenheid. Ze tuimelen, rollen en vliegen op spectaculaire wijze doorheen het decor dat met zijn spleten, deuren en planken boordevol verrassingen zit.
Zaterdag 4 maart, granvat / Quan Bui Ngoc – Come On Feet (dans)
‘Come On Feet’ ontstond uit de fascinatie van de broers Bert en Stijn Cools (granvat) voor electronic dance music. Footwork, een muzikaal en dansant subgenre dat het levenslicht zag in de straatcultuur van Chicago, vormt het uitgangspunt voor ‘Come On Feet’. Typerend voor Footwork is de combinatie van muzikale uptemporitmes met het snelle voetenwerk in de dans. Vijf dansers en choreograaf Quan Bui Ngoc dialogeren met de live uitgevoerde clubmuziek van de broers Cools. Ze combineren footwork, house en afrodans met hedendaagse dans.
Zaterdag 22 april, Stijn Van De Voorde – FOR THOSE ABOUT TO ROCK MORE (theaterlezing)
Rock-’n-roll is een onuitputtelijke bron van geestige, interessante, heftige en ontroerende verhalen. In ‘FOR THOSE ABOUT TO ROCK MORE’ verlegt Stijn zijn blik naar de (vaak onderbelichte) vrouwen die de muziekwereld kleurden, naar een hoger niveau tilden of dramatisch trashten. Waarom werd rock-’n-roll uitgevonden door een vrouw? Wie is de échte Queen of Rock & Roll? Waarom mochten vrouwelijke gitaristes enkel in bikini op de cover van gitaarmagazines? Is Billie Eilish de Kurt Cobain van deze eeuw?
Donderdag 4 mei, Zuidpool – Long Day’s Journey into Night (theater)
Wat gebeurt er met ons als we elkaar niet meer kunnen of willen begrijpen? Wat zetten we op het spel als we stoppen met luisteren?
Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone. In messcherpe dialogen probeert elk gezinslid vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. Met een minimum aan actie dropt O’Neill een clusterbom van woorden die zowel verwonden als verzoenen. In een verregaande adaptatie en met een uitzonderlijke internationale troep acteurs, die elk in een andere taal spreken, drijft ‘Long Day’s Journey into Night’ op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties.
Scholenkorting
25-40% korting op de basisprijs, tenzij anders vermeld. Info en reservatie schoolgroepen: Sara De Moor, 053 72 38 21, schoolenco@ccdewerf.be