Leren animeren met Rekker

REKKER biedt klassen de kans om te starten met stopmotion animatie. Dit filmeducatief project stoomt je leerlingen klaar om filmtaal het hele jaar door te gebruiken in de klas en thuis, en past binnen de eindtermen rond Media en ICT. 

De klas werkt gedurende de hele dag samen in de REKKER animatiefilmstudio. Na een inleiding over het medium film ga je met heel de klas aan de slag om een verhaal te verzinnen en een scenario te schrijven. Je leert hoe je een storyboard, personages en decors kan maken. Daarna mag je onder begeleiding van onze artistieke coaches experimenteren met de filmtechniek en oefenen met de software, zodat je al na één intense schooldag helemaal zelf aan de slag kan met stopmotion animatie. REKKER stelt gedurende één week technisch materiaal ter beschikking om je film af te werken in de klas. Dit omvat een draagbare animatiefilmset met belichting, plus een ipad met de nodige software.

Koop tickets of reserveer Tickets of reservatie
Waar?

studio REKKER / NETWERK AALST, Houtkaai 15

Wanneer?

van 1 september tot 30 juni, op afspraak

Duur?

volledige dag

Prijs?

15 EUR per leerling voor 1 volledige schooldag en 1 week gebruik van technisch materiaal. Leen je technisch materiaal, dan mag je dit onder waarborg gedurende één week gebruiken in de klas.

 

Doelgroep
  • 4de leerjaar
  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar
  • 1ste middelbaar
  • 2de middelbaar